Parçalı az bulutlu

Gazeteci-Yazar Şair Kamuran Özdemir: Hep Daha İyisini Yazmak İçin Durmadan Çalışıyorum

ÖZEL HABER - Kasım 28, 2022 12:45 A A

Aslen Tokatlı olan ve onlarca esere imzasını atan Yazar-Şair Kamuran Özdemir haber sitemize çalışmaları ve yeni çıkan eseriyle ilgili bir röportaj gerçekleştirdik.

Açıklamalarında eserlerinden bahseden Özdemir ayrıca yeni yazmaya başlayan yazar adaylarına tavsiyelerde bulunurken kitabın ve kitap okumanın önemine değindiği açıklamaları şu şekilde:

Yazmaya nasıl ve ne zaman başladınız?

“Çocukluğumda üzerimde yapılan baskılar…80 ler,90 lar, milenyum denilen ama baskıların uzun sürdüğü yıllar, tutucu aile ve el alem ne der sözleri gereksiz yorumlar beni yazı yazmaya itti.”

Ne sık aralıklarla yazıyorsunuz neden yazma ihtiyacı hissediyorsunuz?

“Aslında günlük yazıyordum, ama çevremde ki gördüğüm yazdığım ekmek israfı ve diğer israf durumları haberleri, çevre kirliliğiydi…Çözümleri, çareleri, önerilerini araştırmalarımı katarak köşe yazarı olarak yazdım, sayısız haberlerimde okuyucuma iletme isteği hissettim.”

Eserlerinizde kendi yaşadıklarınızdan esintiler var mı?

“Yazdığım yazılarımda ilk deneme kitabım İlk Nefes ve Matruşka Sözlerim kitap serilerimde kendimden de çok şey kattım diyebilirim.”

Sevdiğiniz veya örnek aldığınız yazarlar var mı?

“Sevdiğim takip ettiğim, üstat olarak gördüğüm yazarları takip ediyorum, kitaplarını okuyorum. Ahmet ümit, Soner Yalçın, Hulki Cevizoğlu, İskender Pala benim yaşantımı, görüşlerimi değiştiren yol gösteren yazarlardan Cengiz Erşahin, Prof. Dr. Üstün Dökmen hoca Yazar Mümin Sekman ve bir çok kıymetli yazarın eserlerini severek okudum. Okumaya da devam ediyorum, yabancı yazarların kitaplarını da okuyorum, Tolstoy gibi .. Aslında her okuduğum kitaplarda ayrı ayrı bilgiler, fikirler, hikâyeler, yaşamlar öğreniyorum. Ayırt edemem sayısız çok yazar var benim için hepsi çok değerli, kıymetliler.”

İlk eseriniz gün yüzüne çıkınca neler hissetiniz?

“İlk deneme kitabım İlk Nefes’ti… Baskıya verip yayınladıktan sonra elime aldığımda ben o günü o anı unutmam mümkün değildi! Çok mutluydum, sevincim tarifsizdi, inanamıyordum kendime. Hele de daha yazar adayı biri olsam da… Çocukken hep büyüdüğümde yazar görmeyi çok isterdim…Sadece Tokat ilinde gazeteci bir ağabeyim vardı benim için ilk gördüğüm yazardı…Ben bir lise öğrencisini kıskanarak yazı yazmak, kitap yazmak istedim…Kendime aynada bakarak söz verdim, bende gazeteci, yazar olacağım demiştim! Kıskançlık bazen fayda verir insana, duruma göre değişir ve bana bu durum ileri gitmeme adım oldu.”

Yazarken zorluk çektiğiniz durumlar oluyor mu hedefleriniz nelerdir?

“Yazdığım kitaplarım beni çok mutlu etse de bana hiçbir zaman yetmiyor, hep daha iyisini yazmak, yayımlamak için hep heyecanla devam etmek için çalışıyorum. Bu durum beni motive ediyor, uyku bile az uyuyorum…Amacım, misyonum hep daha iyi eserler yazabilmek, yazmak! Ülkeme, milletime, devletime, okurlarıma güzel eserler bırakmak.”

Bugüne kadar yazarlığın yanı sıra başka hangi çalışmalarda yer aldınız?

“Tokat ilinde ilk ve tek kadın gazeteci, yazar, şair benim…Fotoğraf sanatına da ilgi duydum 150 bin fotoğraf çektim diyebilirim…Reklamlar hazırladım, gazetelere köşe yazarı olarak yazılar yazdım. Tv lerde haber spikeri, sağlık, siyaset üzerine de haber program yapımcısı sunucu oldum. Çok sayıda canlı yayın olarak sunum yaptım 3 yıl Ramazan programları hazırladım sundum, şenliklerde sunuculuk yaptım, Samsun Aks tv ye 1 yıl Tokat ilinin haberlerini aktardım…Tokat ilinde ilk ve tek kadın gazeteci yazar şair sadece benim…”

Bizlere ve okurlarınıza önerebileceğiniz eserlerden isim istesek hangisini önerir diniz?

“Size önereceğim kitabım aslında hepsi derim, ama gerçek yaşanmış hayat hikayesi olan çocuk gelinin hatıra defteri Adını sen koy kitabımı okuyun isterim ve Matruşka Sözlerim serisini de ara ara istediğiniz yerlerden okunacak kitaplarım arasında demeliyim… Kitaplarım; İlk nefes Çocuk gelinin hatıra defteri Adını sen koy Matematik tarihçesi Matruşka sözlerim serisi 1 2 sonbahar 3 yaz 4 kış 5 ilkbahar 6 şiirlerimin dansı 7 şiirlerim milattır Antoloji kitap çalışmalarım Kalemlerin Dansı Lisanı kalp Gönül bahçesinden şiir ve hikayeler Edebiyat mutfağı Şipşak çocuk 1 Şipşak çocuk 2 Edebiyat mutfağında açık büfe Derdimiz edebiyat Yürekten kaleme öykü senfonisi Yer altı edebiyatı Umuttan köprüler 1 Umuttan köprüler 2 Umuttan köprüler 3 Umuttan köprüler 4 Hayatımız edebiyat Derdimiz edebiyat 2 Hür mektep Edebiyat matinesi Edebiyat karnavalı olarak raflarda yerini aldı.”

 

Gezeteci-yazar, şair Kamuran Özdemir’in şimdiye kadar yayınlanan eserleri:

İlk nefes

Çocuk gelinin hatıra defteri

Adını sen koy Matematik tarihçesi

Matruşka sözlerim serisi 1

2 sonbahar

3 yaz

4 kış

5 ilkbahar

6 şiirlerimin dansı

7 şiirlerim milattır

Antoloji kitap çalışmalarım; Kalemlerin Dansı Lisanı

Kalp Gönül bahçesinden şiir ve hikayeler

Edebiyat mutfağı

Şipşak çocuk 1

Şipşak çocuk 2

Edebiyat mutfağında açık büfe

Derdimiz edebiyat

Yürekten kaleme öykü senfonisi

Yer altı edebiyatı Umuttan köprüler

1 Umuttan köprüler

2 Umuttan köprüler

3 Umuttan köprüler

4 Hayatımız edebiyat

Derdimiz edebiyat

2 Hür mektep Edebiyat matinesi Edebiyat karnavalı

 

Gazeteci-Yazar, Şair Kamuran Özdemir’e haber sitemize vakit ayırdığı için teşekkür ederiz.

ÖZEL HABER - 12:45 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.

HABER LİSTESİ

  • 01
    Anahtar Parti Erbaa İlçe Bşk. Hüseyin Yağcı: Biz Milletimizin A Planı Olacağız
    Anahtar Parti Erbaa İlçe Başkanı Hüseyin Yağcı, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Anahtar Parti Erbaa Kadın Kolları Başkanı Sündüz Özen, Gençlik Kolları Başkanı Onur Cambaz ve parti yetkilileri katıldı. Erbaa ilçe teşkilatında ‘Tanışma toplantısı’ temasıyla basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yağcı’nın açıklamaları arasında; hafta sonu Ankara’da yapılacak olan Anahtar Parti Olağan kurultayı, […]
  • 02
    F. Kaplan: Gizli Hazinelerimizden Ergin Hoca Öğrencileriyle Şühedanın Huzurunda
    Belirli dönemlerde şehrimizin Gizli Kahramanlarını gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Bugün ki yazımızda bu toprakların hamuruyla yoğurulmuş, kendini yetiştirmekle kalmayıp eğitim camiasında öğrencilerini evlatları gibi gören; Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ergin Temel’i sizlere anlatmak istedik. Tüm çalışma ve hayatında insan odaklı işler yapan hocamızı biraz daha yakından […]
  • 03
    Fatih Kaplan: Bu Dünyadan Süleyman Adından Bir İnsan Geçti
    Süleyman adında bir insan geçti bu dünyadan. Birkaç yıl önce şehre yerleştiğinde tanışmış, küçük yaşta yetim kaldığını büyükşehirde nasıl bir hayat mücadelesi verdiğini anlatırken öğrenmiştik. Son zamanlarda yatalak olan annesine son nefesine kadar bağlı kaldı ki birkaç ay öncesine kadar hep üzerine titredi. Anılarını anlatırken ağlanacak zamanlarda bile bizi etrafındaki herkesi güldürürdü. Tanıştığı selam verdiği […]
  • 04
    Chp’li Duran Kum: Bu sadece bir ülkenin değil, insanlığın meselesidir.
    Önceki dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı ve milletvekili adayı olan Duran Kum Suriye’de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Duran Kum’un açıklaması: Ortaçağ Zihniyetine Karşı Aydınlık Mücadelesi Suriye’de siyasal İslamcı, mezhepçi karanlık güçler iktidarı ele geçirdi ve tarih boyunca gördüğümüz en korkunç zulümlerden birine imza atıyor. Ortaçağ zihniyetine saplanmış bu […]
  • 05
    Fatih Kaplan: Oldu Olacak Erbaa’yı Suriye’ye Bağlayın Olsun Bitsin
    Şehir merkezleriyle bazı köy bağlantı yolları arasında bulunan bir kısım yolların bakım-onarım ve yenilenme işleri Karayolları Genel Müdürlüğü’ne aittir. Fakat Erbaa için yapılan son düzenlemede bazı bağlantı yolları Karayollarının sorumluluğundan alınıp İl-İlçe Özel İdare Müdürlüklerine bırakılmış. Erbaa-Kozlu-Canbolat (Küçük Yayla yolu) ve Erbaa-Karayakar-Doğanyurt-Tepekışla arası grup yolları. Yayınlayacağımız iki haritada bu açıkça görülüyor. Yani kısaca bu yolların […]