Reşadiye Dernekler Federasyonu (Redef) Başkanı Cavit Gür Konuğumuz

Tokatmedyam.com’un bu haftaki konuğu Reşadiye Dernekler Federasyon ( REDEF ) yönetim kurulu başkanı Cavit Gür beyefendi olacaktır gazetem ve kendim adına Cavit Bey ve ekibine çok teşekkür ederiz.
1 : Öncelikle Cavit Gür kimdir, bizlere kendinizi anlatabilir misiniz?
CEVAP : 1- 1965 Tokat Reşadiye Cimitekke kasabasında Dünya’ya gelmişim. İlköğretim ve ortaöğretimi Tokat’ta okudum. İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü Mezunuyum. 2004-2009 yıllarında Cimitekke Kasabasında, belediye başkanlığı yaptım. Kurucu başkanı olduğum Reşadiye Dernekler Federasyonun da hala başkan olarak devam etmekteyim.
CEVAP : 2 : Reşadiye Dernekler Federasyonu ( REDEF ) kurulum aşamasını ve misyonunu bizlere anlatabilir misiniz?
2- Reşadiye için bir Federasyon ihtiyacı bilinmekte idi, bizde dernek başkanları ile bir araya geldik. 8 dernek ( Cimitekke, Hasanşeyh, Baydarlı, Reşadiye Derneği, Bozcalı, Bereketli, Yolüstü, ve İsmailiye) Redef’in kuruluşunu gerçekleştirdik. Bizim misyonumuz tüm Reşadiye’lileri bir araya getirerek aramızdaki yardımlaşmayı sağlamak olup gücümüzü büyütmek ve Reşadiye’mizi tanıtmaktır.
3 : Çok yakın bir zamanda Reşadiye Dernekler Federasyonu ( REDEF ) genel kurultayı oldu ve siz 2. Defa güven tazeleyerek tekrar başkan oldunuz.
Bu bir başarıdır, bu konuda ne söylemek istersiniz?
CEVAP : 3- Evet 2. Olağan genel kurulunda başkanlığımızı yeniledik. Buradan tüm dernek başkanları ve delegelere teveccühleri için çok teşekkür ederim. Şu ana kadar pandemi olmasına rağmen çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettirdik. Üye olmayan derneklerimizi ziyaret ettik. Onlarla diyaloğumuzu hiç kesmedik. Reşadiye’li vatandaşlarımızı (Gerek Reşadiye de ikamet edenler gerekse İstanbul da ikamet edenler) yardımlarına koştuk, çoğu zaman bu insanların problemlerini çözdük dolayısıyla bizlere güvendiler, bizlerde bundan sonra Reşadiye için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.
4 : Araştırdığımıza göre bir dönem Reşadiye Cimitekke beldesinde belediye başkanlığı görevinde bulunmuşsunuz, Cavit Gür siyasetin içinden gelmiş ve siyaseti yine hayatınızda görebiliriz, diyebilir miyiz?
CEVAP : 4- Gerek üniversite yıllarımda gerekse sonraki yaşantımda hep siyasetin içinde oldum. Ancak belediye başkanlığımdan sonra siyaset içinde olmadım. Hele hele REDEF başkanlığım da tüm siyasi partilere eşit mesafede oldum. Şu an için siyasete girmeyi de düşünmüyorum.
5 .Belediye başkanlığı yaptığınız dönemlerde ki siyasetle bugünkü siyaseti karşılaştırdığınız zaman neler iyi, neler kötü sizce, bize anlatabilir misiniz?
CEVAP : 5- Belediye başkanlığım dönemindeki siyasetle şuanki siyaset arasında pek fark görmüyorum. O zamanda iktidar muhalefet çekişmesi vardı, şu an içinde bu böyle. Ancak tabi ki farklı gelişmeler oldu, bu konuda artılarda var eksikliklerde var. Bunları kıyaslamaya kalkarsak uzunca bir yazı yazılabilir. Doğrusu değişen bir şey yok gibi diyelim.
6 : STK lar küçük siyaset birimleridir, sözüne katılıyor musunuz, yoksa STK larda siyaset olmamalı mı?
CEVAP : 6 – STK larda elbette siyaset vardır. Ancak bu şöyle tanımlanabilir. STK’lar sadece insan odaklıdır. Bu kurumu bağlamaz. Bizlerde siyasi partilerde görev almak isteyen hemşerilerimize yardımcı oluyoruz ki bir yerlere gelsinler. Bu konuda eğitim ve seminerler düşünüyoruz.
7 : Reşadiye Dernekler Federasyonuna ( REDEF ) e bağlı kaç köy derneği var ve bu derneklerle ne gibi projeleriniz var?
CEVAP : 7- Redef’e Bağlı 35 derneğimiz var ve şu an bize üye olmak isteyen 12 derneğimiz daha var, bizim hedefimiz bu dönem tüm Reşadiye derneklerini üye yapmak. Bu derneklerimiz ile başlıca şunlar; Burs vermek, İhtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapmak, İlkyardım eğitimi, dernekçilikle ilgili eğitim vermek, iş istihdamı, kamu için hazırlanan öğrencilerimize rehberlik etmek, Siyasete girecek insanlara yardımcı olmak, velhasıl nüfusumuzu nüfuza çevirmek gibi hedeflerimiz var.
8 : REDEF eğitim konusunda burs ve öğrenciler hakkında ne gibi çalışmalar içinde?
CEVAP : 8 – Burs ile ilgili olarak, öğrencilerimize burs vermeye devam edeceğiz. Bunu iş insanlarımız ile paylaşıyoruz ve yönetimdeki arkadaşlarımızın yardımları ile kuvvetlendiriyoruz. İş insanlarımız bu konuda yardımcı oluyorlar. Buradan katkıda bulunan tüm dostlara teşekkür ediyorum.
9 : Reşadiye Dernekler Federasyonu ( REDEF ) yönetimde kadın yönetici var mı, STK larda ki kadın yönetici ve delege azlığını neye bağlıyorsunuz?
CEVAP : 9 – Yönetimde kadın yönetici olarak yok ancak kadın kollarımız var. Bizim hedefimizde İstanbul’un 39 ilinde teşkilatlanmak var. Şu an 18 ilçemizde bunu tamamladık. Kadın yöneticilerin az oluşu malum bizim derneklerimiz Anadolu’dan göç ederek buraya yerleşmişlerdir. Bundan da hep aynı köylüler bir arada olup çalışmışlar örf, adetlerini ve geleneklerini burada devam ettirmişlerdir. Ancak dernek yönetimlerimizdeki kadın sayılarımız zamanla artacaktır.
10 : Son kurultayınız da, maalesef ki, kadınlar kolu başkanınızın bir serzenişi oldu, Federasyon bünyesinde ki emek harcayan kadınlarınıza söz hakkı verilmediği iddia edildi, bu konuda ne söylemek istersiniz?
CEVAP : 10- Biz federasyon olarak kadınlarımıza büyük değer vermekteyiz. Değer verdiğimiz içinde divan üyesi iki bayan kardeşimiz vardı. Nihayetinde divandaki kardeşimize gündem de söz hakkı verilecekti zaten ancak heyecanlandı, sabredemedi ve erken söz aldı ve sorun bundan kaynaklandı. Bizim için bayanlar her zaman ön plandadırlar.
11 : Reşadiye Dernekler Federasyonunuzda Kadınlar kolunun çalışmalarına siz bir başkan olarak müdahale ediyor musunuz, yoksa kadınların çalışması federasyonumuza güç katıyor noktasında mısınız?
CEVAP : 11- Kadın kollarımıza müdahale etmeyiz ancak hangi alanda çalışmaları gerektiğinin planlamasını yapıyoruz. Elbette ki kadın kollarımızın çalışmaları federasyonumuza güç katmaktadır.
12 : Maalesef ki ülkemiz, Dünya’da olduğu gibi zor bir Pandami süreci yaşıyor bu süreci nasıl değerlendirirsiniz, ve bu süreçte ne gibi çalışmalarınız oldu?
CEVAP : 12- Pandemi sürecinde video konferans sistemi üzerinden toplantılarımızı aksatmadan devam ettirdik. Bazen müsaade edildiği zamanlarda sokağa inerek yardımlarımızı ulaştırdık.
13 : Tokat STK ları hakkında ne söylemek istersiniz, Tokat için STK ların çalışmaları yeterlimi?
CEVAP : 13- STK’lar Tokat için büyük başarılara imza atmıştır. Yeterli mi, derseniz? Başarının bir ölçüsü yoktur. Daha da başarılı olabilmek için birlikteliğimizi önkoşulsuz sağlamamız gerekir diye düşünüyorum.
14 : Sizce Tokat Federasyonları İstanbul siyasetini seçim aşamasında yönlendirebilir mi?
CEVAP : 14- Bende Tokat federasyonları İstanbul siyasetini tam manasıyla yönlendiremeyebilir, fakat büyük bir etken olur diye düşünüyorum.
15 : Son olarak, Reşadiye Dernekler Federasyon ( REDEF ) başkanı olarak Tokat halkına ve Tokat siyasilerine ne gibi bir mesaj vermek istersiniz?
CEVAP : 15- REDEF olarak ben diyorum ki Tokat için birliğimizi sağlayalım ve Gerek Tokat gerekse Türkiye siyasetinde etkili bir güç olalım istiyoruz.
Bizlere böyle bir imkanı sunduğunuz için başta size ve Tokatmedyam.com haber sitesine teşekkür ederim.
Haber-Röportaj: Ayten Turan 04/02/2022
-
Başkan Karagöl: Sözümüzü Tutmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz
-
Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan: İşçilerin Yanındayız
-
13. Ufka Yolculuk Yarışmaları Kayıtları Başladı
-
Fatih Kaplan: Fındık Festivali İçin Tebrik, Takdir ve Desteklemek Gerek
-
Chp Erbaa İlçe Bşk. Hüseyin Çakır: Tüm Sorunları Dile Getireceğiz
-
Fatih Kaplan: Kaymakam Remzi Demir’den Erbaa’nın Beklentileri
YORUM BIRAK
YORUMLAR
HABER LİSTESİ
-
01
Başkan Karagöl: Sözümüzü Tutmanın Mutluluğunu YaşıyoruzEski Tokat yolunda asfalt çalışmaları başladı: Başkan Karagöl sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz Erbaa Belediyesi Eski Tokat Yolu’nda asfalt çalışmalarına başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl verdiği sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Erbaa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Orhan Gazi Caddesi’nden Kuruçay İlkokuluna kadar uzanan Eski Tokat Yolunda asfalt çalışmalarına başladı. Erbaa […] -
02
Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan: İşçilerin YanındayızCHP TOKAT MERKEZ İLÇE BAŞKANI AYTEKİN AYAN: “İŞÇİLERİN HAKKI GASPEDİLEMEZ, ŞIK MAKAS VE CROSS TEKSTİL DERHAL MAAŞLARI ÖDEMELİDİR” “Üç aydır maaş alamayan işçiler, tehdit ve baskıyla susturulmak isteniyor” Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Şık Makas ve bağlı kuruluşu Cross Tekstil fabrikasında yaşanan işçi mağduriyetine ilişkin […] -
03
13. Ufka Yolculuk Yarışmaları Kayıtları BaşladıTürkiye’nin 81 ilinde düzenlenen ve bugüne kadar her yaştan milyonlarca insana kitap okuma alışkanlığı kazandıran Ufka Yolculuk Yarışması bu yıl 13. kez düzenleniyor. Bu sene “Nasıl İnanmalı?” sorusu üzerinde odaklanan yarışmanın sloganı, insanın yaratıldığından beri taşıdığı hakikati yeniden hatırlaması amacıyla “İlk Sözleşmeni Hatırla.” olarak belirlendi. Hayatı anlamlandıran bu yolculukta, her yaştan katılımcıyı manevi derinliklerle dolu […] -
04
Fatih Kaplan: Fındık Festivali İçin Tebrik, Takdir ve Desteklemek GerekGökal’da Belediye Başkanı Muhittin Hünerci’nin yoğun gayretleriyle ilk defa düzenlenen festival bölgemizin adının farklı alanlarda duyulmasına yardımcı olacaktır. Bu organizasyonu farklı yönleriyle değerlendirmek gerekir. Tanıtım açısından baktığımızda; Bölgemizde fındığın yetiştirildiğini anlatmak bunu farklı noktalar ulaştırmak ilerleyen dönemde şehrimize katkı sağlayacaktır. Şehrimiz şimdiye kadar Toprak sanayisi, Organize Sanayi bölgesi, Orman ürünleri işleme sanayisi olarak adından söz […] -
05
Chp Erbaa İlçe Bşk. Hüseyin Çakır: Tüm Sorunları Dile GetireceğizCumhuriyet Halk Partisi Erbaa İlçe Başkanlığı görevine atanan Y. Hüseyin Çakır ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Y. Hüseyin Çakır’a, yeni yönetiminin eşlik ettiği basın toplantısında; atanma süreci, yapacakları işler, yerel ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunurken bir takım eleştirilerini dile getirdi. Hüseyin Çakır: “Erbaa’da bize görev şansı verenleri mahcup etmemek için ekibimizle […]