Bu Hafta Gazetemizin Konuğu: ERDEF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Koyuncu
Bu hafta Tokat Medyam gazetesinin konuğu…
ERDEF ( Erbaa Dernekler Federasyonu ) Yönetim kurulu başkanı Hüseyin Koyuncu bey, olacaktır.
Gazetem ve kendi adıma bizlere zaman ayırdığı için teşekkür ederiz.
SORU – 1. Öncelikle Hüseyin Koyuncu kimdir bize kendinizden bahseden misiniz?
CEVAP -1. 1977 Tokat Erbaa AşağıcandIr Köyü Doğumlu, Erbaa Coşkun Önder Lisesi Mezunu, özel bir bankada çalışan, evli ve İki Çocuk Babası.yım.
Sosyal Sorumluluk alanı içinde bir çok sivil toplum örgütü içindeki yöneticiliğin yanı sıra 2019. Mayıs ayından bu güne kadar Erdef Başkanı olarak görev yapmaktadır.
SORU – 2. ERDEF ( Erbaa Dernekler Federasyonu olarak misyonunuz, ve kuruluş sebebiniz nedir bizlere anlatabilir msiniz?
CEVAP – 2. ERDEF Ailesi Olarak Eğitim, Engelli ve İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışmak ve Ülke genelinde Hemşehri sevdası ve aşkının temelini oluşturma gayreti ile siyasi ve ticari alanda gayret gösterenleri bir havuz içinde toplamak ve gençliğin önünü açmak amacıyla çeşitli projeler üretmek.
SORU – 3. ERDEF in eğitim konusunda ne gibi çalışmaları var?
CEVAP – 3. Her yıl Eğitim ve Ögretim hayatına yeni başlayan 500 öğrencinin Eğitim seti ihtiyacı ile birlikte İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimize burs temini yapmak, Aynı zamanda kış aylarında ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin mont ve bot ihtiyaçlarını temin etme gayretinde olduk.
SORU – 4. Yönetimiz de, kadın yöneticiniz mevcut mu, STK larda ki kadın yöneticilerin azlığı konusunda ne düşünüyorsunuz?
CEVAP – 4. 2019 Mayıs ayında göreve geldiğimiz günden sonra birçok komisyonun yanı sıra Kadın Kollarımızıda oluşturarak hem ERDEF içinde hemde Derneklerimizin içinde kadınlarımızın gücünü hissettirme gayretinde olduk ve bunu sadece kağıt üzerinde yazılı olmaktan öte bir çok etkinliğimizde kadınlarımızın gücünü hissettirme gayretinde olduk.
Kadınların azlığı konusunda STK tecrübe ve Deneyimi olarak kendinde yeni yeni güç bulan ERDEF Ailesi olarak, kadınlarımızın ve ailelerimizin kendine özel hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak yeni yeni kaynaşma ve aile ortamı ilede kadınlarımızın topluma girmesinde baya kazanımlar elde ettik.
İnşallah önümüzdeki günlerde daha aktif ve söz sahibi Erdef kadın kolları göreceksiniz.
SORU – 5. Sizce büyükşehirlerde ki, STK ların eksikleri nelerdir?
CEVAP – 5. İletişim, kaynaşma, samimiyet ve hedef belirleyememe gibi bir çok alanda eksiğimiz vardı ama Tokat STK sı olarak geldiğimiz noktada bayağı yol kat ettiğimizi gururla ifade etmek isterim hiç bir STK içindeki dinamikleri tamamlamadan kendisini tamamlayacak düzgün bir lider bulmadan yoluna yürüyemez bunun ilaçı zaman ve samimiyettir.
SORU – 6. ERDEF olarak Tokat siyaseti hakkında düşünceleriniz nelerdir?
CEVAP – 6. Ne kadar dışında kalmaya çalışsak da her zaman içinde olduğumuz ve kendi dostlarımıza destek vermek zorunda kaldığımız bir konudur… İstanbul daki Tokat Siyasetinden bahsedecek olursak biz ERDEF ailesi olarak Hemşehri siyasetine öncelik verme gayreti içinde olacağımızı iletmek isteriz.
SORU – 7. ERDEF e kayıtlı kaç derneğiniz var, derneklerinizin siyasi düşünceleri sizde birleştirici noktada mı?
CEVAP – 7. ERDEF e Bağlı 45 dernek ve 225 Delege ile temsil edilmekte olup, Derneklerimizin yapı olarak siyasete hemşehri odaklı yanaştığımızı ifade etmek isterim.
SORU – 8. ERDEF sadece büyük şehirlerde ki Erbaa lıların sorunlarına mı çözüm buluyor, yoksa Erbaa da ki, sosyal siyasal sorunlarada çözüm arıyor mu?
CEVAP – 8. Erbaa Kaymakamlığı ve Erbaa Belediyesi ile İstişare içinde olup her türlü sosyal faaliyet içinde olup ama Erbaa siyasetine müdahale etmeyi kendinde hak bulamamıştır.
SORU – 9. Türkiye Pandemi sonrası ciddi bir sıkıntı içinde, bu konuda ERDEF olarak ne gibi çalışmalarınız oldu, Pandemi sürecini bizlere değerlendirebilir misiniz?
CEVAP – 9. Zaman zaman bilgilendirmenin yanı sıra Erbaa’mızın bütün köylerine Dezenfekte makinası ve Dezenfekten suyu, Maske, Bakım evi ve Hastanemizin Nevresim takımı, Maske, Dezenfekte ihtiyacını karşılamak ve köy köy gezerek ihtiyaç sahibi hemşerilerimizi kumanya temini yaptık acil ihtiyaç duyulan her zaman hemşerilerimizin yanında olduk. ERDEF ailesi olarak Toplu Faaliyetlerin olmadığı günlerde sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde hareket ederek hemşerilerimize moral vermek, ticari sıkıntılarında çözüm önerisinde bulunmak ve onları mutlu edecek hediye takdimi yapmak, Yüzlerini güldürecek hediye paketleri ilede COVİD 19 tedbir alacak yöresel gıda takviyeleri ile her zaman hemşerimizin yanında olduk, bütün bu işlemleri Erbaa Belediye Başkanımız Sn. Ertuğrul KARAGÖL ilede hem İstişare içinde hemde işbirliği içinde yaptık.
SORU – 10. Maalesef ki Tokat’ın birçok ilçesin de, olduğu gibi ERBAA da maden arama ve çevre katliamı noktasında sıkıntılı süreçler yaşadığını biliyoruz, bu konuda çalışmalarınız nelerdir?
CEVAP – 10. ilgili firmanın Bölgede arama faaliyeti yapmaya başlayacağını duyduğumuz ilk andan itibaren Erbaa da Kurulan çevre platformu ve derneği ile iş birliği içinde olmanın yanı sıra İstanbul’da kurulan bir çok platform ile işbirliği içinde olduk.
Somut adım olarak 20.000 adet broşür ve 105 adet Pankart ile halkı bilinçlendirmek amaçlı ilk adımı atan STK yız diyebilirim. Konuşmanın ötesinde her türlü desteği vermeye çalışma içinde olduğumuzu her kesin bilmesini isterim…
SORU – 11. ERDEF olarak siyasette karar mekanizması olduğunuzu düşünüyor musunuz?
CEVAP – 11. Karar mekanizmasından öte karar verilecek masada ERDEF ailesinin ağırlığını ve yerinin farklı olduğunu söylemek isterim, bizler her daim Tokat’ın birleştiren gücü noktasında her yerde vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyacak her türlü siyasi partinin içindeki her hemşerimizi destek olmayı siyasi etik olarak kendimize görev edinmiş olup doğru insanla doğru işler yapmaya gayret ettik.
SORU – 12. Yaklaşan seçimlerde ERDEF olarak siyaset noktasında, nasıl bir duruş sergilemeyi düşünüyorsunuz?
CEVAP – 12. Hemşehri dayanışması ve yardımlaşması anlamında bizi temsil edeceğine inandığımız her hemşerimize destek olacağımızı bilmenizi isterim.
SORU – 13. Tokat STK ve siyasileri iç içe gibi yansıtılıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
CEVAP – 13. STK ve Siyasiler her zaman ikili ilişkilerde bulunmak zorunda olup her iki tarafında bir biri ile kopmayacak bağı olması doğal bir olaydır… Burda dikkat edilmesi gereken konu noktanın tek yönlü değil Tokat STK sına değer veren herkese kucak açılmasının doğru olacağını düşünüyorum.
Hep birlikte tek noktada buluşup bize değer veren siyasilerin yolunu açmak için birlikte hareket ederek belirlenecek isme sahip çıkmaları konusunda birlik olmak.
SORU – 14. Son olarak Tokat STK larına ve üyelerine ne söylemek istersiniz?
Bizlere zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.
CEVAP – 14.Tokat Derneklerinin var olan dernek merkezlerinin yeterince kullanıldığına ve sosyal faaliyet alanı olarak yeterli olduğuna inanıyoruz.
Bu gün ERDEF ailesinin 20 Derneğinin Kendi Mülkü vardır. ortalama 500.000 TL olduğunu farz edersek 10.000 TL lik yatırımın yılda 10.defa kullanımın dışında bir işe yaramadığı sosyal faaliyet alanı olarak da bir çok işimize yaramadığını hepimiz biliyoruz ama bu 10.000 TL lik yatırımın tek noktada buluşup halka hizmet edecek Spor kompleksi ,, Dernek merkezi, Kültürel etkinlik merkezi olarak kullanıldığında Erbaa nin STK ve siyasetinin takdirini tarafınız arz ederim.
Bizlerin sesi olduğunuz için ERDEF yönetim ailem adına teşekkür ederiz.
-
Erbaa’da Temel Hukuk Dersine Başsavcı Cihat Pala Konuk Oldu
-
Bulgaristan’dan Erbaa’ya Akademik Ziyaret
-
Av. Abdulmuttalip Eryılmaz: Türkiye Cumhuriyeti Pazarlık Konusu Yapılamaz!
-
Niksar Belediyesi Niksar Ayvaz Su Fest Düzenliyor
-
Baba’nın Oğlu Kemal Sgk Borcuna Karşılık 29 Dükkan ve 1 Büfeyi Devrediyor
-
Tokat’ta Kemal Yazıcıoğlu’ndan Arsa Satışı
YORUM BIRAK
YORUMLAR
HABER LİSTESİ
-
01
Erbaa’da Temel Hukuk Dersine Başsavcı Cihat Pala Konuk OlduErbaa Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Pala, Kaymakam Dr. Remzi Demir’in Temel Hukuk Dersine Konuk Oldu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümünde, Erbaa Kaymakamı Dr. Remzi Demir tarafından yürütülen Temel Hukuk dersine, Erbaa Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Pala konuk olarak katıldı. Öğrencilerle gerçekleştirilen söyleşide; Türk hukuk sistemi, adli teşkilatın yapısı, temel hak ve özgürlükler, […] -
02
Bulgaristan’dan Erbaa’ya Akademik ZiyaretTokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi Erasmus programları çerçevesince Bulgaristan’dan akademisyen ve öğrencileri ağırladı. Ziyarete ev sahipliği yapan Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Ergin Temel yönetiminde yerleşke ve sınıflarda ziyaretlerde bulundular. Ziyaret ve çalışmalar hakkında yapılan açıklamada: “Erasmus+ KA131 Kapsamında Plovdiv Üniversitesi’nden Akademisyenler Bölümümüzü Ziyaret Etti Erbaa Sağlık Bilimleri […] -
03
Av. Abdulmuttalip Eryılmaz: Türkiye Cumhuriyeti Pazarlık Konusu Yapılamaz!İyi Parti Erbaa İlçe Teşkilatı ‘Çerçeve Yasa Tasarısı’ olarak bilinen yasa tasarısını kınayan bir basın açıklaması yaptı. Erbaa Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasını İyi Parti Erbaa İlçe Başkanı Av. Abdulmuttalip Eryılmaz okurken Eryılmaz’a parti teşkilat üyeleri eşlik etti. Yapılan basın açıklaması şu şekilde: “İYİ Parti olarak ilk günden beri açıkça söyledik: Terörle pazarlık yapılmaz. Teröristle […] -
04
Niksar Belediyesi Niksar Ayvaz Su Fest DüzenliyorNiksar Belediyesi; Niksar Ayvaz Su Fest adı altında yeni bir festival yapacağını duyurdu. Niksar Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada: “Niksar yepyeni bir festivale ev sahipliği yapıyor! Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Niksar’ımız, bu yıl ilk kez düzenlenecek Niksar Ayvaz Su Fest ile unutulmaz günlere hazırlanıyor. 13-22 Ağustos 2026 tarihleri arasında Cumhuriyet […] -
05
Baba’nın Oğlu Kemal Sgk Borcuna Karşılık 29 Dükkan ve 1 Büfeyi DevrediyorGeçtiğimiz günlerde belediyeye ait 365 milyon liralık mülk satışıyla gündeme gelen ve konu hakkında hiçbir açıklama yapmayan Tokat Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu bu defada Sgk borçlarını ödeyemediği için olacakki borçlara belediyeye ait 41 işyerinden 29 dükkan ve bir büfeyi SGK’ya devretme kararı aldı. İşte meclis kararı: “…Belediye birimlerinden ve bağlı kuruluşlarından Meclis toplantısı sırasında gündeme […]
